Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

CFLs nyhetsarkiv

 • 2014-09-12
  CFL-huset

  200 personer har möjlighet till utbildning för 10.000 var, tack vare projektet Varselpaketet BraFöre!


  Är ni ett företag som skulle vilja ta tag i personalutbildning på ett sätt som stärker företaget för framtiden? Projektet varselpaketet Bra Före hjälper er och betalar utbildningsinsatser upp till 10.000 kronor per person.


 • 2014-09-12

  Johan Sidenvall - forskar på problemlösning


  Johan Sidenvall är en av de doktorander som är knutna till CFLs FoU-verksamhet, förutom att forska jobbar han även som matematikärare på CFL-Centrum för flexibelt lärande.
  - Undersökningar har visat att svenska elever generellt har svårt för problemlösning, att kunna lösa problem är centralt för elevers matematiska kunnande, säger Johan Sidenvall. Han tycker att det är angeläget att det forskas mer på detta område, och har därför valt att fördjupa sig inom matematik-didaktik genom den forskarutbildning som han nu går via Linköpings universitet.


 • 2014-09-09
  Klas Tallvid, Lotta Svensson och Ann-Sofie Gustafsson.

  Projekt Motkraft ska ge ungdom större möjlighet att stanna i Hälsingland


  Söderhamnsungdom tvingas ofta flytta för att få jobb, nu startar projektet Motkraft. Ambitionen är högt ställd.
  - Vi vill ge ungdom i Söderhamn verktyg för att kunna arbeta och försörja sig här och inte tvingas iväg. Landsbygdsutveckling bygger på att ungdomar ser en möjlighet i att leva i Söderhamn vilket vi vill förstärka, det menar Klas Tallvid, koordinator, CFL Söderhamn.RRS-flöde
Uppdaterad: 2014-07-01
Tipsa en kompis
Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn, Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post