Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Rådvill? Dags att gå vidare?


Besök Vägledningen på CFL!

Studie- och yrkesvägledning

Vägledningen på CFL erbjuder "drop-in"-service där du får personlig vägledning av studie- och yrkesvägledare utan att i förväg ha bokat tid.Oberoende av din bakgrund och dina önskemål är chansen stor att det finns en utbildning som passar just dig. Här gör du anmälningar till utbildningar som CFL erbjuder, du också blanketter och kataloger till andra utbildningar.
Kom till oss på Vägledningen - vi hjälper dig med din studieplanering.

Att få rätt information om behörighet, studieval och ekonomi gör det så mycket lättare att ta steget att utbilda sig som vuxen. I ett personligt samtal med studie- och yrkesvägledare diskuterar vi bl.a. din bakgrund och din behörighet för vidare studier. Kanske behöver du komplettera dina gymnasiebetyg? Kanske kan du validera dina tidigare yrkeskunskaper? Validering innebär att man får sin kompetens värderad. Kunskaperna kan ha förvärvats exempelvis genom arbete. Värderingen kan leda till att man får formella dokument på sin kompetens, eventuellt genom kompletterande utbildning.
Du får också information om vilka nivåer och studieformer som finns. Om du är osäker på vilken nivå du ska börja studera finns det tester du kan göra.
Är det distans eller traditionell utbildning som passar dig?
Erbjuds utbildningen du är intresserad av på distans finns stora möjligheter att du kan läsa den här på CFL. Allt det här får du veta mer om i ditt samtal med någon av våra studie- och yrkesvägledare.

Om du vill vara säker på att få prata med en vägledare när det passar dig så kan du naturligtvis också boka en tid.
Vägledningen är öppen för alla i Söderhamn som vill veta mer om sina möjligheter till utbildning. Om du är arbetslös eller har jobb spelar ingen roll — välkommen till Vägledningen!

CSNs snabbguide om studiemedel
Logotyp CFL-Centrum för flexibelt lärande

Hälsinglands Utbildningsförbund
CFL är en del av Hälsinglands Utbildningsförbund
www.hufb.selänk till annan webbplats

Hälsinglands utbildningsförbund
Centrum för flexibelt lärande
S Järnvägsgatan 7,
826 80 Söderhamn
Tel 010-454 12 80 
cfl@hufb.se
www.cfl.se

Ytterligare kontaktuppgifter:
E-post:
vagledning@soderhamn.se

Tel 010-454 10 64,
010-454 10 74, 010-454 10 59

Öppettider Vägledningen

Uppdaterad: 2016-02-03
Tipsa en kompis

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn, Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post.
Faktura sänds till: Söderhamns kommun, Box 1, 826 21 Söderhamn. Org nr 212000-2353.